Yalın Hastane Uygulamaları Eğitimi Sertifika Programı
08 Mayıs 2018

Mevlana Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı kapsamında hayata geçirilen Yalın Hastane Uygulamaları Eğitim Programı düzenlenen sertifika programı ile sona erdi.

Sertifika programına Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Savaş Ülger, KOP Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Tongur, hastane Başhekimimiz Uzm. Dr. Süleyman Dönmez, hastanemiz idarecileri, Kaizen Enstitüsü ve Yalın Hastane Enstitüsü eğitmenleri ve hastanemiz çalışanları katıldı.

Başhekim Uzm. Dr. Süleyman Dönmez yaptığı konuşmada 5 gün süren teorik ve uygulamalı eğitimler ile sağlık hizmetlerinin yalınlaştırılması, verimliliğinin ve kalitesinin artırılması, hizmet alan ve hizmet verenlerin karşılıklı memnuniyetinin sağlanması yolunda önemli adımlar atıldığını belirtti. Dönmez, Yalın Hastane Uygulamaları Eğitimi’nin hayata geçirilmesinde katkısı bulunan paydaşlarımızdan başta Mevlana Kalkınma Ajansı olmak üzere Kaizen ve Yalın Enstitü’ye teşekkür etti.

Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Savaş Ülger sağlığa olan talebin yaşam süresinin uzaması, tedavi usul ve tekniklerinde yaşanan gelişmelerden dolayı hızla artığını bunun ise sağlık giderlerinin kontrolsüz bir şekilde büyümesine neden olduğunu ifade etti. Hastanelerde yapılacak yalın çalışmalarla birçok israfların önüne geçilebileceğine vurgu yapan Ülger, Konya Numune Hastanesi ile imzalanan protokolle bu sürecin bir paydaşı olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Kaizen Enstitüsü Eğitmeni Ayşe Deniz ise yaptığı konuşmada yalın felsefesinin hayatın her alanına dokunan bir yaşam tarzı olduğuna dikkat çekerek, yalın felsefenin temel amacının israfların ortadan kaldırılması olduğunu ifade etti. Bu yaklaşımın en önemli basamaklarından birinin de yapılan iyileştirmelerin sürekliliğini sağlanması olduğunun altını çizen Deniz, Konya Numune Hastanesi’nde de bu süreci başlatmış olmanın memnuniyetini yaşadıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından eğitim programı kapsamında 46 hastane çalışanımıza sertifikaları takdim edildi.

• Yalın Hastane Uygulamaları Eğitimi Sertifika Programı-01.jpg
  • Yalın Hastane Uygulamaları Eğitimi Sertifika Programı-02.jpg