Yeni Hastane Binamızda Hasta Kabulüne Başladık
14 Aralık 2017

2012 yılında yapımına başlanan Konya Numune Hastanesi Yeni Hizmet Binası polikliniklerinde hasta kabulüne başlandı.
Yeni hizmet binamızdaki ilk mesaimizde Konya Ak Parti Milletvekilleri Op. Dr. Mustafa Baloğlu, Dr. Abdullah Ağralı, Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Sağlık- Sen Konya Şube Başkanı Zeynel Abidin Uysal Konya Numune Hastanesi ailesini yalnız bırakmadı. Hastanemiz Başhekimi Uzm. Dr. Süleyman Dönmez, İdari ve Mali İşler Müdürü Ömer Faruk Üste, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Havva Aksoy, Destek ve Kalite Müdürü Yusuf Gök ve diğer idarecilerimizin eşliğinde hastanemiz polikliniklerini gezen protokol üyeleri yeni binamızda sağlık hizmeti almaya gelen hastalarımızı çiçeklerle karşıladı.

Konya Ak Parti Milletvekili Op. Dr. Mustafa Baloğlu, yeni hastane binasının Konya’ya kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, 125 bin metrekarelik kapanı alanıyla Konya'nın en büyük sağlık tesisi olduğunu dile getirdi. Baloğlu, "Süreç, 2012 yılının Aralık ayında başladı. Yasal kesintilerden dolayı, bugüne kadar uzadı. Ancak Konyalılar bu bekleyişin sonunda hak ettikleri modern sağlık hizmetine kavuştu” şeklinde konuştu.
Numune Hastanesi’nin yeni hizmet binasında hasta kabulüne başlamasıyla birlikte merkezde duyulan hastane ihtiyacının büyük ölçüde karşılanacağını belirten Ak Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, "Açılacak mı açılmayacak mı diye hakkında bir sürü spekülasyon olan Numune Hastanesi, Konya gündemini uzun süre meşgul etti. Ereğli Devlet Hastanesi, Kulu Devlet Hastanesi hasta kabulüne başladı. Beyşehir ve Seydişehir'deki hastaneler tamamlanmak üzere. Cuma günü tomografinin ihalesi yapıldı ve hafta sonu montajı bitirildi. Hasta bakılacak noktaya geldi. Tıbbı ekipmanlarımızın da montajı hızla devam ediyor. Konya, sağlıkta bölge üssü olacak." dedi.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç ise "Numune Hastanesi ile birlikte bin 550 nitelikli yatağı halkın hizmetine sunduk. Sağlıkta dönüşüm Konya'da tamamlandı. 2018 yılında sağlıkta gelişim üzerinde duracağız. Ay sonuna kadar hastanemizi tam teşekküllü hizmete sunmayı planlıyoruz. Halkın konforlu hizmet alabilmesi için bütün çalışmaları yaptık, yapacağız. Son teknolojiyi hastanemize kazandırdık. Sağlığa verilen önem azalmıyor, aksine artıyor." şeklinde konuştu.

Hastanemiz Başhekimi Uzm. Dr. Süleyman Dönmez de yaptığı açıklamada, yatak servislerinin ve yoğun bakım ünitelerinin de ilerleyen günlerde hizmete açılacağını belirterek, “15 ameliyathane, 81 tanesi yoğun bakım olmak üzere 610 yataklı hastanemizi halkımızın hizmetine sunacağız. Bu alanların tıbbi cihazları alındı montajları devam ediyor. Bu arada hastanemizde son sistem 2 adet MR cihazı 2 adet de tomografi cihazı hizmete hazır. Hastanemizin akıllı binaya uygun bir şekilde tefrişatını tamamlamak üzereyiz. Desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Ayrıca protokol üyeleri yeni hizmet binamızın ilk hastası olan ve ortopedi bölümünde tedavisi yapılan Fehmi Kaplan’a geçmiş olsun dileklerini ileterek çiçek takdim ettiler.

• Yeni Hastane Binamızda Hasta Kabulüne Başladık