HAK Platformu ve Palyatif Servisi Kahvaltıda Bir Araya Geldi
05 Şubat 2018

Hasta Haklarını Koruma (HAK) Platformu üyeleri ve hastanemiz palyatif servisi hasta, hasta yakınları ve çalışanları platform üyelerinin düzenlemiş olduğu kahvaltı organizasyonunda bir araya geldi.

Hastanemiz Palyatif Servisi Sorumlu Hekimi Op. Dr. Bekir Tezcan servis çalışmaları hakkında platform üyelerine bilgi vererek, bu tip organizasyonların hasta ve hasta yakınlarının moral ve motivasyonları açısından önem arz ettiğini ifade etti. Tezcan, hastanedeki uzun yatış süreleri nedeniyle sosyal hayattan uzaklaşan hasta ve yakınlarının sivil toplum kuruluşları tarafından desteklenmesinin sevindirici olduğunu dile getirdi.

HAK Platformu sözcüsü Hamide Baloğlu hastaneye yaptıkları bir ziyaret sonrası palyatif servisi ve çalışmalarından haberdar olduklarını belirterek, Konya Numune Hastanesi Palyatif servisi çalışmalarını yakından takip etme şansı bulduklarını ve verilen hizmetlerin hasta ve yakınları için memnuniyet verici olduğunu aktardı. HAK Platformu olarak palyatif servisinde yatan hastaların uzayan yatış sürelerinde bir nebze de olsa yanlarında olmak istediklerini belirten Hamide Baloğlu, hastane yönetimine de bu imkanı sağladıkları için teşekkür etti.

Hastane Başhekimimiz Uzm. Dr. Süleyman Dönmez ise yaptığı konuşmada hasta ve yakınlarının moralini yükseltecek, sosyal hayattan kopmuşluk hissini azaltacak bir organizasyon düzenleyen Hasta Haklarını Koruma Platformu üyelerine teşekkür etti. Başhekim Dönmez “Şehrin merkezindeki yeni hizmet binamızda, modern donamımı ve otel konforundaki hasta odalarımız ile daha çok hastaya daha kaliteli sağlık hizmeti vermenin arzusu ve gayreti içindeyiz. Bu çalışmalarımızın yanında HAK Platformu gibi sivil toplum kuruluşlarının da hastalarımızın memnuniyetine yönelik faaliyetlerini destekliyor ve önemsiyoruz.” şeklinde konuştu.

• HAK Platformu ve Palyatif Servisi Kahvaltıda Bir Araya Geldi