Bağışlanan Her Organ, Filizlenen Bir Can
07 Kasım 2018

3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası kapsamında hastanemizde Organ ve Doku Nakli Koordinatörlüğü tarafından bir bağış ve bilgilendirme standı kuruldu.

Hafta kapsamında bir dizi etkenlik yapılarak, bağış konusundaki sayının artırılması, organ bağışına dikkat çekmesi ve farkındalık oluşturması amaçlandı. Hastanemiz Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Dr. Melih Azap ve Göz Bankası çalışanları standa müracaat eden kişilere organ bağışının önemi hakkında bilgilendirme yaparak bağışta bulunanlara Organ Bağış Kartı verdi.

Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Dr. Melih Azap "Organ bağışı ve organ nakli hem ülkemizde hem de dünyada büyük bir problemdir. Ülkemizde halen yaklaşık 28 bin kişi organ nakli bekliyor ve bu kişilerin tedavisi yalnızca organ nakline bağlı. Organ nakli olmadığı zaman, bu kişiler maalesef belli bir dönem sonrasında maalesef hayatlarını kaybetmektedirler. O yüzden bu konuya duyarlılık göstermek çok önemli. Bu nedenle halkımızın organ bağışı konusunda duyarlı olmasını ve bağışta bulunmalarını arzu ediyoruz" dedi.

• Bağışlanan Her Organ, Filizlenen Bir Can-01.jpg
  • Bağışlanan Her Organ, Filizlenen Bir Can-02.jpg