Gerçeğini Aratmayan Hastane Afet ve Acil Durum Planı Tatbikatı Başarıyla Tamamlandı
14 Kasım 2018

Hastanemizde gerçekleştirilen Afet ve Acil Durum Tatbikatı gerçeğini aratmayan görüntülere sahne oldu. Tatbikata Konya İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Ergin, Konya AFAD İl Müdürü Yıldız Tosun ve AFAD Kurtarma Ekibi, İl Sağlık Müdürlüğü Acil Afet Birimi, Konya Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi, 112 Acil Sağlık Hizmetleri, Konya İtfaiye Daire Başkanlığı Ekipleri, hastanemiz Başhekimi Uzm. Dr. Süleyman Dönmez, HAP Ekip Üyeleri ve hastanemiz çalışanları katıldı.
Öncelikle masa başı tatbikatı yapılarak oluşturulan afet senaryosu gereği afet ve acil durum halinde aktive edilen mor kod verildi. Başhekim Uzm. Dr. Süleyman Dönmez başkanlığında, Halkla İlişkiler Sorumlusu, Kurumlar Arası Koordinasyon Sorumlusu, Tıbbi Teknik Danışma Kurulu Sorumlusu, Operasyon Şefi, Planlama Şefi, Finans Şefi, Lojistik Şefi, İş Sağlığı Uzmanı ve Sivil Savunma Amirinden oluşan olay yönetim ekibi toplanarak dakika dakika durum değerlendirmesi yaptı.
Beğeni ile izlenilen masa başı tatbikatının ardından AFAD, UMKE, Konya İtfaiye Daire Başkanlığı, 112 Acil Sağlık Hizmetleri ve hastanemiz sivil savunma ekiplerinin katılımıyla senaryo gereği hastane binasının 5. katında çıkan yangına müdahale edilerek başarılı bir şekilde söndürüldü. Ayrıca mahsur kalan hastalar hızlı ve kontrollü bir şekilde tahliye edilerek hastane bahçesinde kurulan sahra hastanesinde tedavi altına alındılar.
Tatbikat sonunda bir konuşma yapan hastanemiz Başhekimi Uzm. Dr. Süleyman Dönmez, gerçekleştirilen bu tür tatbikatların olası afet ve kriz durumları karşısında kurumsal olarak kendi kendine yeterliliğin test edilmesi, kriz yönetimi alışkanlığının pekiştirilmesi, kurum çalışanlarına görev ve sorumluluk bilincinin kazandırılması açısından önem taşıdığına değindi.  Başhekim Uzm. Dr. Dönmez, her ne kadar gönüllerimiz kriz ve kaos ortamını doğuracak afetlerin olmamasından yana olsa da maalesef bu tür olayların hayatın bir gerçeği olduğunu dile getirdi.  Gerçekleştirilen tatbikat sonrasında Konya Numune Hastanesinin her türlü afet ve kriz durumuna hazırlıklı olduğunu gördüklerini ifade eden Başhekim Dönmez, tatbikatın hazırlanmasında ve başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesinde emeği geçen Konya İl Sağlık Müdürlüğü, AFAD İl Müdürlüğü, Konya İtfaiye Daire Başkanlığı, UMKE, 112 Acil Sağlık Hizmetleri ve hastanemiz sivil savunma ekiplerine teşekkür etti.

• hastane tatbikat (01).JPG
  • hastane tatbikat (02).JPG