Hastanemiz Diyabet Okulundan 14 Kasım Dünya Diyabet Günü Etkinliği
15 Kasım 2019

Diyabet yaşadığımız yüzyılın en önemli sağlık sorunlarından biri olarak kabul edilmektedir. 2011 yılından itibaren Sağlık Bakanlığımız tarafından toplumda diyabet farkındalığını arttırarak, gelecek nesilleri diyabetten korumayı ve tanı alan hastalara sunulan diyabet bakım kalitesinin yükseltilmeyi amaçlayan  “Türkiye Diyabet Programı “ oluşturulmuştur. Bu kapsamda 14 Kasım Dünya Diyabet Günü’nün 2018-2019 yılları teması ‘Diyabet ve Aile' dir.  Bu yılki kampanyada  aile temasının seçilmesinin amacı; diyabetin aile üzerindeki etkisi konusunda farkındalık yaratmak ve bu hastalıktan etkilenen aileleri desteklemektir.

Hastanemizde de 14 Kasim Dünya Diyabet Günü münasebeti ile "Diyabette farkindaligi artirmak " icin multidisiplineryaklaşım ile hasta, hasta yakinlarina ve tüm saglik calisanlarimiza  konferans salonunda  Diyabet Okulu Ekibi tarafından eğitim verilecektir.

Endokrinoloji Uzmanı Dr. Sülbiye KARABURGU “Diyabete Genel Yaklaşım ve Diyabet Tedavisinde Ailenin Rolü”,hakkında Diyabet Eğitim Hemşiresi Seher YILDIZ SARI “Diyabette İnsülin Tedavisi Ve Uygulanması” hakkında Diyetisyeni Feyza Betül TOLU “Diyabette Beslenme Yaklaşımları Ve Diyetin Önemi” hakkında, Fizyoterapist Nuran KARAKUYU “Diyabette Egzersiz Ve Fiziksel Aktivitenin Önemi” üzerine sunumlarını gerçekleştirdiler.

• diyabet (1).jpeg
  • diyabet (2).jpeg