Numune Yalın Hastane Olma Yolunda
04 Mayıs 2018

Hastanemiz ve Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) arasında Teknik Destek Programı kapsamında imzalanan protokolle hayata geçirilen Yalın Hastane Uygulamaları Eğitim Programı yapılan açılış töreni ile başladı.

Açılışa Konya İl Sağlık Müdür Vekili Prof. Dr. Kadir Durgut, Hizmet Başkan Yardımcıları, Başhekim Uzm. Dr. Süleyman Dönmez, hastanemiz idarecileri, Medicabil Hastanesi Yalın Enstitüsü Başkan Vekili Prof. Dr. Aysun Yılmazlar, Kaizen Türkiye Genel Koordinatöre Dr. Muhsin Güneşlik ve hastanemiz çalışanları katıldı.

İl Sağlık Müdür Vekili Prof. Dr. Kadir Durgut yaptığı konuşmada yeni binasında hizmet vermeye başlayan Konya Numune Hastanesi’nin bu gibi yeni yaklaşımlarla hizmet kalitesini artırmayı hedeflemesini memnuniyetle karşıladıkların dile getirerek verimli bir eğitim olması temennisinde bulundu.

Hastanemiz adına bir konuşma yapan Kalite ve Eğitim Komisyon Başkanı ve Başhekim Yardımcımız Dr. Mehmet Sayhan hizmet sunumu sürecinde her şeyi hastanın gözü ile gören ve yapan bir anlayışı temel alan Yalın Hastane Uygulamaları ile hastanemizin yeni bir vizyon kazanacağını dile getirdi. Dr. Sayhan bu eğitimin sonunda kurumda yaşanan her türlü israfın önüne geçilerek sunulan sağlık hizmetlerinin kalitesinin, güven ve veriminin en üst düzeyde artırılması, hizmet alan ve hizmet verenlerin karşılıklı memnuniyet oranlarının yükseltilmesinin amaçlandığını ifade etti.

Medicabil Hastanesi Yalın Enstitüsü Başkan Vekili Prof. Dr. Aysun Yılmazlar yalın hastane nedir ve nasıl kazanımlar sunar konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Kaizen Enstitüsü Türkiye Genel Koordinatörü Dr. Muhsin Güneşlik ise KAIZEN Enstitüsü’nün çalışmaları hakkında bilgi vererek, kurumlarda iş akışının yalınlaştırılmasının avantajları konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Hastanemizde 40 katılımcı ile gerçekleştirilecek olan eğitim programı 5 gün sürecek.

• Numune Yalın Hastane Olma Yolunda-01.jpg
  • Numune Yalın Hastane Olma Yolunda-02.jpg