HAP Tatbikatı Gerçekleştirildi
22 Aralık 2021

Hastanemizde afet ya da acil durumlara hazırlıklı olması amacıyla oluşturulan Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) çerçevesinde masa başı tatbikat gerçekleştirildi.

HAP Başkanı ve Hastane Başhekimi Doç. Dr. Halil Ekrem Akkurt ve HAP üyelerinin katılımıyla hastane toplantı salonunda gerçekleştirilen senaryo gereği merkez üssü Ilgın ilçemiz olan bir deprem konu edinildi.
Hastanemizde ve bölgemizde gerçekleşmesi ihtimal afet ve acil durumlara karşı hazırlıklı olmanın önemine değinen HAP Başkanı Doç. Dr. Halil Ekrem Akkurt, “Yapılan masa başı tatbikat ile afet ve acil durumlarda nasıl hareket edilmesi gerektiği, acil durum planlarının uygulanabilirliği, hastanenin tıbbi ve fiziki kapasitesi ve yeteneklerinin nasıl verimli kullanılabileceği önceden deneyimlenmiştir. Temennimiz afet ve felaketlerin sadece tatbikatlarda kalması. Ancak Numune ailesi olarak bizler her an hazırız.” şeklinde konuştu.
Masa başı tatbikatta Konya İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri ve Acil Sağlık Hizmetleri’nden birer ekibin de izleme ve değerlendirme yapmak için katılım sağladı.

• HAP Tatbikatı Gerçekleştirildi 01.jpg
  • HAP Tatbikatı Gerçekleştirildi 02.jpg